Intership Cluj – martie 2016

Posted on February 23, 2016

 

Internship Cluj este un program inițiat în 2006 de Fundația Danis pentru Dezvoltare Managerială și Asociația Studenților de la Business. Programul este susținut de către Primăria Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Cluj International Club.

Internship Cluj creează legături între studenți şi companiile locale. Prin acest program, Fundaţia Danis şi ASB doresc să le ofere tinerilor şansa de a învăţa lucrând alături de profesionişti, într-o organizație locală, de a explora oportunităţi de carieră şi de a-și testa cunoştinţele teoretice dobândite în facultate.

Timp de şase săptămâni, studenţii vor desfășura stagiul de internship timp de 20 de ore pe săptămână în firme și organizații neguvernamentale clujene, partenere în acest program. Proiectul nu presupune remunerarea muncii internilor, decât dacă firmele își doresc și pot face acest lucru. Atât persoanele din firme care se vor ocupa de supervizarea studenţilor, cât şi studenţii selectaţi pentru a face parte din program sunt pregătiţi pentru participarea la program.

Pașii programului sunt:
–    primirea aplicațiilor studenților;
–    selectarea celor mai bune aplicații;
–    realizarea interviurilor de grup cu studenții;
–    potrivirea studenților selectați cu oportunitățile de internship oferite de companii/selecția studenților;
–    pregătirea studenților, precum și a supervizorilor pentru stagiile de internship;
–    oferirea de suport studenților și supervizorilor pe parcursul stagiilor.